Wat doet EpilepsieNL?

Op 26 maart 2021 (Purple Day) lanceerden wij EpilepsieNL, dé community van iedereen die zich betrokken voelt bij epilepsie. Wij zijn ontstaan vanuit een samenwerking van het Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland. 

 

Samen maken wij het leven van mensen met epilepsie beter. Jij, ik, wij. Of je het zelf hebt, iemand kent, er meer over wilt weten. Bij EpilepsieNL word je herkend, gekend en ondersteund. Hier ontmoeten wij elkaar, hier delen wij onze verhalen en onze kennis, hier halen we geld op voor toponderzoek.

 

 

Ik loop mee!      Steun ons werk 

 

Epilepsie verstoort levens. Van 200.000 mensen in Nederland. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar je werk. Voor sommigen iedere dag, voor anderen eens per jaar. Maar altijd onverwacht. En het kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

 

Epilepsie verstoort levens. Maar we zetten stappen. Door de inzet van ons allemaal – al 130 jaar! - heeft 70% van de mensen baat bij medicijnen of andere ingrepen. Maar we zijn er nog lang niet, en dus gaat de strijd door.

 

Epilepsie verstoort levens. En dat laten we niet op ons zitten. We komen in actie en zamelen geld in voor toponderzoekers die zoeken naar meer begrip van wat er gebeurt in de hersenen, betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven. Ook innoveren we met elkaar. We verzamelen en verspreiden slimme, praktische oplossingen, bijvoorbeeld rond eten en slapen. Innovatie die uitgaat van de kracht van mensen en zorgt dat je ook met epilepsie het meeste uit je leven haalt.

 

 Ervaringsverhalen        Onze bestedingen