Kaat en co

Help mee tegen aanvallen

( Gekozen door teamcaptain: vrij aantal km  )

Na drie operaties en een NVS is het helaas niet gelukt om aanvalsvrij te worden. Na flink wat omzwervingen ben ik nu langzaamaan op een plek aanbeland waar het me lukt om daar vrede mee te hebben en om vrede te hebben met wat de toekomst me gaat brengen. Ik wandel mee om ervoor te kunnen zorgen dat in de toekomst alle mensen met epilepsie wél aanvalsvrij kunnen worden en om een steentje bij te dragen aan het ervoor zorgen dat andere mensen met epilepsie niet datzelfde gevecht hoeven aan te gaan als ik heb gedaan. Hiervoor is onderzoek nodig. Onderzoek dat in kaart kan brengen welke behoeftes mensen met epilepsie én hun omgeving nodig hebben. Zodat de juiste hulp en ondersteuning  er is op het juiste moment. In de blogs helemaal onder aan de pagina lees je hier meer over.

Beschikbare activiteiten:

  • 3 km
  • 5 km
  • 7 km
  • 15 km
  • vrij aantal km
25/09/2022
09:42

Rita

Bekijk alle
  Bekijk alle
11/09/2022 | 9:38

Challengebuitelingen deel 2

Een actieve vorm van epilepsie is voor veel mensen een energievreter. Onzichtbaar als bijwerking van de medicatie, als naweeën van aanvallen of van de epileptische activiteit in de hersenen zonder dat dat tot een aanval leidt. Niet raar dus dat mensen zonder epilepsie, vaak denken dat je tussen de aanvallen door, best een gewoon leven kunt leiden. Net als ik zelf lange tijd dacht. Niet dus. Tussen de aanvallen door was ik bezig met laten zien dat ik dat 'gewone' leven kon leiden. Gewoon een opleiding kon volgen, gewoon kon werken, gewoon mee kon met de rest tot mijn lijf me weer terugfloot. Waarna ik volledig oververmoeid met veel aanvallen weer voor langere kant langs de zijlijn stond. Afgelopen periode leerde ik eindelijk dat het niet zozeer de epilepsie was die me steeds in de weg stond, maar de manier waarop ik er mee omging. Omdat je een erg hardnekkige oude gewoonte niet zo makkelijk afleert was ik op dezelfde manier ook weer deze wandelchallenge aangegaan. Gewoon voor de volle 130%...   Door nu met mijn verhaal naar buiten te komen, hoop ik anderen te kunnen wijzen op de valkuilen die een leven met epilepsie met zich mee kan brengen. Zodat zij de hulp zoeken en krijgen die soms nodig is om al vroeg te leren langs al die kuilen te manoevreren. Om zo een gelukkig en waardevol leven te leiden. Want het kan! Geniet van de dag! Karin

Epilepsie verstoort levens. Daarom zijn wij er. Met informatie, ontmoetingen en door geld op te halen voor toponderzoek en innovatie. Zo maken wij het leven van mensen met epilepsie beter. Ga samen met ons in de aanval en steun de EpilepsieLoop!