Kimi's team tegen Epilepsie

Kimi's team tegen Epilepsie

( Gekozen door teamcaptain: 15 km )

Ik, Kimi Ottens, 14 jaar, loop al mee sinds 2018 en ik weet hoe belastend het kan zijn om epilepsie te hebben. Het beperkt me in het dagelijks leven: ik mag niet zwemmen, klimmen, mocht een tijd alleen met begeleiding fietsen en niet alleen thuis zijn. Daarnaast is er altijd de onzekerheid om toch een nieuwe aanval te krijgen, ondanks dat mijn medicijnen nu goed werken.

Deze medicijnen zijn na een lange tijd en onderzoek bij SEIN gevonden. Daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk geld op te halen met verschillende teams voor één doel: er voor te zorgen dat epilepsie onder controle blijft of zelfs VERDWIJNT!! 

De deelname in 2018

In 2018 hebben we direct voor de eerste keer meegelopen. Ik had een team met mijn ouders en mijn opa en we hebben 10 km gelopen. Om geld op te halen liepen we twee keer per week langs de huizen in de buurt om geld in te zamelen. Bij alle huizen liet ik een kaartje achter met het adres om te doneren. Ik wilde ook meer bekendheid geven aan de Epilepsie Nightwalk en heb een mail gestuurd naar het Jeugdjournaal. Op de dag van de loop in Sterksel is het Jeugdjournaal geweest om een item op te nemen. 

http://jeugdjournaal.nl/artikel/2256529-kimi-zamelt-geld-in-voor-onderzoek-naar-epilepsie.html

De loop in 2018

Het was een regenachtige avond en het parcour was afwisselend, maar ook wel zwaar. Over onverharde wegen en bospaden, maar ook een stuk over de weg en door Sterksel. Onderweg was bij Kempenhaege een warm drankje en een gezellige band. Ondertussen was ik op het Jeugdjournaal te zien. Bij de finish werden we opgewacht door de medewerkers van Kempenhaege en het Epilepsiefonds die geholpen hadden bij de opname van het Jeugdjournaal. 

De deelmane in 2019

In 2019 doen we opnieuw mee met de Epilepsie Night Walk. We hebben een groot team met mijn ouders, mijn opa, mijn vriendin Maud met haar ouders en zus Femke. Ook dit jaar gaan we langs alle huizen in onze buurt om geld in te zamelen. Maud en Femke maken armbandjes en we bakken cupcakes voor de verkoop. We halen ruim 2500 euro op en zijn daar erg blij mee en trots op. 

De loop in 2019

15 kilometer lopen we in 2019. Bij Utrecht is weer een mooie en afwisselende route uitgezet. Een Night Walk voegt wel iets heel speciaals toe aan de loop, maar het was ook wel een beetje jammer dat we daardoor de forten van Rijnauwen en Vechten niet écht goed hebben kunnen zien. Ik zie daarom ook erg uit naar de loop van dit jaar die overdag is. 

 

Deelname in 2022

We zijn blij dat er ook dit jaar weer een Epilepsie loop is. Opa en mijn vriendin Maud lopen weer mee in mijn team. Via sociale media vragen zoveel mogelijk vrienden en kennissen te doneren. We hebben al best veel donaties binnen en het is super fijn te zien dat zoveel mensen zijn die me willen steunen met de loop. De sportclub waar mijn moeder lid van is gaat een bootcamp organiseren waarvan de opbrengst helemaal naar ons team gaat. Binnenkort ga ik met de posters langs het ziekenhuis, apotheek en winkels om te vragen of ze deze willen ophangen. We gaan dit jaar geen geld ophalen bij de deuren, maar gaan wel folders in de brievenbussen doen. 

Beschikbare activiteiten:

  • 4 km
  • 8 km
  • 15 km
04/10/2022
13:22

Levien

Bekijk alle
  Bekijk alle
26/09/2022 | 12:49

Sporten voor ons team

Afgelopen zondag was de Bootcamp voor ons team. Een mooie sportieve bezigheid, waarbij de bijdrage naar ons team is gegaan. Iedereen bedankt voor de bijdrage!

Epilepsie verstoort levens. Daarom zijn wij er. Met informatie, ontmoetingen en door geld op te halen voor toponderzoek en innovatie. Zo maken wij het leven van mensen met epilepsie beter. Ga samen met ons in de aanval en steun de EpilepsieLoop!